- PARKOUR KROUŽEK v ÚL -

Myslíte to s parkourem vážně a chcete se mu věnovat pravidelně?

Pak jsou pro vás naše tréninky tím pravým.

Rodiče, jejichž děti jsou již členy našeho kroužku, nemusejí znovu vyplňovat přihlášku. Členství se automaticky prodlužuje zaplacením nového školného.

Není parkour nebezpečný?

Každý sport či disciplína, a tedy i parkour, s sebou samozřejmě nese jisté riziko zranění. U parkouru však toto riziko není o nic větší než např. u fotbalu či hokeje. Ba právě naopak! Z vlastních zkušeností hodláme tvrdit, že parkour je daleko bezpečnější než již zmiňované sporty. Jištěním a postupným tréninkem (nácvik technik probíhá postupně a nejprve vždy na úrovni země) se snažíme možnost zranění omezit na minimum. Běžným "parkourovým zraněním" je lehká odřenina, vážnější zranění se však vyskytují jen ojediněle.

Nejedná se v případě parkouru o vandalismus?

Nejedná. Při tréninku se maximálně snažíme respektovat prostředí, ve kterém trénujeme. Byli bychom sami proti sobě, kdybychom si ho ničili. Naopak se o své prostředí staráme a pořádáme akce, při kterých kupříkladu opravujeme překážky nebo čistíme místa, na kterých trénujeme.

Mohou se parkouru věnovat i ženy?

Samozřejmě, parkour je dostupný všem. I když je v Česku trénujících žen poskrovnu, ve světě jsou ženy nedílnou součástí parkourových komunit. Při tréninku je však vhodné dbát na anatomické a fyziologické rozdíly mezi muži a ženami a trénink si tedy vhodně přizpůsobit. Obecně platí, že ženy se v parkouru více zaměřují na estetiku pohybu, kreativitu a gymnastické prvky, zatímco muži spíše na klasické "silové" pojetí parkouru.

— Další informace —

Trenéři

Vaše děti budou trénovat zkušení trenéři s několikaletou praxí. Parkour patří mezi první držitele nově vzniklé parkourové trenérské licence II. třídy. Tato licence je organizována ÚŠ ČOS a je akreditovaná MŠMT. Mimo licencí se neustále vzděláváme, ať už se jedná o samotný parkour, anatomii, sportovní trénink či psychologii a pedagogiku.

Platby

Pololetní školné je 2 400,- Kč.

Školné je splatné na účty (volitelně):

115-3890200277/0100 (Komerční banka a.s.)

nebo

17424002/5500 (Raiffeisenbank a.s.)

Variabilním symbolem je rodné číslo žáka, do zprávy pro příjemce je nutné úvést jméno dítěte.

Tréninky

První ukázková hodina je zdarma.

Pravidelné tréninky jsou naplánované na:

Pondělí 15:30 až 17:00

Úterý 15:30 až 16:30 (pouze pro výběrový tým)

Středa 14:30 až 16:00 / 16:00 až 17:30

Pátek 14:30 až 16:00

Tréninky se konají v tělocvičně ZŠ Elišky Krásnohorské. Tréninky jsou dvakrát týdně, celkem pořádáme čtyři tréninky v týdnu.

Žáci jsou rozděleni do dvou skupin, podle věku a výkonnosti. Mladší žáci budou mít tréninky v pondělí a první trénink ve středu, starší žáci budou mít tréninky druhý trénink ve středu a v pátek.

— Lokace tréninků —

TRÉNINKY UVNITŘ